Saturday, September 12, 2009

Foto De Long Dong Silver

Nice. com and Pariani: Hazelnut Oil Langhe, a gastronomic journey not to be missed!

Saturday, August 2, 2008

On the table with the hazelnut oil

"We're talking about a product almost unknown to the world," says Professor Vincenzo Gerbi. It is the hazelnut oil back into the limelight after Mattia Pariani, collaborating with the Faculty of Agriculture, University of Turin, the home of hazelnuts Cortemilia has specially designed a hydraulic press with which he gets a cold mechanical pressing. As for roasting, for maximum intensity of aroma and flavor, using an infrared oven, always working on small quantities. Pariani says: "As long as sixty years ago it was common for farmers to make hazelnut oil with small presses, because the olives were too expensive. Then over time the practice has been lost. " Today, the Langhe hazelnut oil is conquering Gorge molti appassionati di cucina, e già alcuni dei nostri più grandi chef, tra gli altri Pinchiorri del ristorante di Firenze e Scabin del Combal Zero di Rivoli hanno aggiunto nella loro dispensa questo olio. La ragione sta nel fatto che ci troviamo davanti ad un prodotto che ha delle caratteristiche uniche ed originali; si presenta con un bel colore giallo intenso, un sapore fruttato e morbido. Ottimo dunque per piatti freddi come insalate e carni crude o la salsiccia di Bra, ma anche carpacci ed insalate di pesce. Grazie a Slowfood e ai più grandi chef italiani nel mondo di quest’olio sentiremo sempre più parlare
www.nizza.it

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